De bouwvallige woning werd gerenoveerd tot een energetisch performant gebouw dat niet alleen voldoet aan de hedendaagse eisen, maar ook gewapend is tegen de toekomstige klimaatcondities. Rond de gemeenschappelijke woonruimtes werden de eerder private kamers ontworpen, zodat moeder en dochter samen, maar toch apart kunnen wonen. De woning werd aangepast met oog op levenslang wonen.
De footprint van het gebouw werd optimaler en compacter ontworpen. Een stuk van de bestaande, veel te grote oprit werd ingenomen, en werd een stuk van de tuin gevrijwaard. Een win-win situatie wat de ruimtelijke impact van het gebouw betreft.
Het gebouw heeft een atypisch inplanting door zijn ligging in de tweede bouwlijn. Licht in de woning binnenbrengen kan slechts op beperkte plaatsen omwille van de omliggende tuinen van buren. Ter hoogte van de grote vliesgevel in de tuin, werd binnen een dubbelhoge open ruimte ontworpen, dat het licht tot diep in de woning brengt, als ook de verdieping bedient van voldoende licht.
De woning werd gebouwd in houtskelet en geïsoleerd met houtvezelisolatie. De nokbalk en de houten roostering van het platte dak zijn zichtbaar gelaten in het interieur. De houten structurele elementen, in combinatie met de groene accenten binnenin, zorgen meteen voor het warme huiselijke gevoel in de woning.